In de vroege ochtend van vrijdag 24 mei 2019, stuitten onze medewerkers opnieuw op een stoffelijk overschot uit de Tweede Wereldoorlog. De vondst werd ook nu weer gedaan tijdens detectie- en benaderwerkzaamheden naar achtergebleven munitieartikelen te Bemmel.

Nadat tijdens het laagsgewijs ontgraven duidelijk werd dat ECG opnieuw stoffelijke resten van een vermiste soldaat had gevonden, werden de graafwerkzaamheden ogenblikkelijk gestaakt en werden de autoriteiten van de Bergings- en Identificatie Dienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) uit Soesterberg gewaarschuwd. Nog dezelfde dag werden de menselijke resten vakkundig door de BIDKL ontgraven.

Het betrof ook hier weer een Duitse soldaat, die hoogstwaarschijnlijk als vermist te boek staat. Zijn helm werd ook gevonden en bleek de nodige oorlogsschade te hebben opgelopen. Het stoffelijk overschot kon nagenoeg in zijn geheel geborgen worden en bleek te liggen onder een bestaand kabeltracé. De uiteindelijke, mogelijke identificatie, zal in de toekomst moeten plaatsvinden bij en door de BIDKL te Soesterberg. Daarna zal de vermiste soldaat worden bijgezet op het Duitse oorlogskerkhof in IJsselsteyn.

De locatie waar het stoffelijk overschot is aangetroffen. Te zien zijn de Duitse helm (rechtsonder) en (daarnaast en daarboven) de kabels van het bestaande tracé.