Over ons

Explosive Clearance Group (ECG) is de onafhankelijke specialist op het gebied van Opsporing Ontplofbare Oorlogsresten (OOO). Het vakkundig uitvoeren van het gehele opsporingsproces is onze kernactiviteit. Als betrouwbaar partner beschikken we over de expertise om u van A tot Z te begeleiden in het gehele proces of onze dienstverlening te beperken tot specifieke fases.

 

Explosive Clearance Group kan putten uit een jarenlange ervaring binnen het werkveld van het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten. U kunt bij ons terecht voor betrouwbare Vooronderzoeken en Risicoanalyses om meer inzicht te verkrijgen in de potentiële aanwezigheid van Ontplofbare Oorlogsresten in uw projectgebied en de risico’s die OO kunnen vormen voor uw geplande werkzaamheden. In gebieden die zijn aangemerkt als verdacht op het aantreffen van OO, ontzorgen wij u door eventuele explosieven in kaart te brengen en op zorgvuldige wijze te benaderen. Dit met oog voor kosten, tijd en bovenal veiligheid. Ook kunt u bij ons terecht voor de uitvoering van vliegtuigbergingen en voor advies op maat. Kortom bent u bij ECG aan het juiste adres om potentiële risico’s omtrent Ontplofbare Oorlogsresten zo veilig, efficiënt en zorgvuldig mogelijk aan te pakken voor uw projectlocatie.

Onze klanten over ECG

  Lotje Egmond

  “ De Afdeling Vooronderzoek van Explosive Clearance Group is een professionele en prettige groep mensen om mee samen te werken. Kwaliteit van het vooronderzoek en het advies is hoog en voldoet aan de meeste recente regelgeving. Behalve dat wij erg tevreden zijn over het werk van ECG draagt hun werk ook weer bij aan de tevredenheid van onze eigen klanten. ”
  Omgevingsmanager Sweco Nederland B.V.

  Henk Hazelhorst

  “ In diverse rollen mocht ik ECG inschakelen als adviseur Ontplofbare Oorlogsresten, zowel vanuit een detacheringsrol bij overheden als vanuit Arcadis. Niets anders dan lof: snel en efficiënt, flexibel als het moet, afspraak is afspraak en meedenkend met de opdrachtgever. ”
  Projectleider Arcadis Nederland B.V.

  Stijn Rutten

  “ Mooder Maas (Dura Vermeer – Ploegam) doet voor het onderzoek naar OOO zaken met ECG vanwege hun expertise op dit gebied. De combinanten werken al jaren samen met ECG bij eerdere projecten. ECG weet door hun ervaring wat wel en niet mogelijk is. Door de flexibele houding ten opzichte van onze werkzaamheden ontstaat een goede onderlinge samenwerking. ”
  Operationeel Omgevingsmanager Mooder Maas

Onze waarden en certificaten

Betrouwbaarheid en professionaliteit zijn belangrijke kernwaarden voor ECG. Dat uit zich in volledige CS-VROO en CS-OOO certificering: zowel op deelgebied A als B. Om onze professionaliteit te waarborgen, wordt ECG jaarlijks meerdere malen – aangekondigd en onaangekondigd – geauditeerd door de TUV.
Bij ECG werken vakspecialisten met ruime kennis en ervaring. Met onze deskundige historici, civiel technici, GIS-deskundigen en explosievendeskundigen staat ECG garant voor een gedegen onderzoek en eerlijk advies. Samenwerken op de lange termijn, daar geloven we in.
Betrouwbaarheid.
Professionaliteit.
Kwaliteit.
Wij zijn ECG.
Bedrijfsvideo Explosive Clearance Group