Meer dan 80% van de uitstoot van CO2 wordt door ECG gegenereerd door het verbruiken van fossiele brandstoffen, te weten: diesel en benzine.

Specifiek voor de projecten van Waterschap Limburg is gekozen om de projecten uit te voeren met biodiesel (HVO). Met het toepassen van Biodiesel wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd van 18% tot wel 89% in relatie tot reguliere diesel.

Uiteindelijk is het doel om van ECG om haar totale CO2 uitstoot  ieder jaar met 1% te reduceren. De uitstoot van ECG en haar doelstelling is hier verder te lezen.


Hydrotreated Vegetable Oil

HVO (door sommige leveranciers ook onder een eigen merknaam zoals CO2fuel of Blauwe Diesel op de markt gebracht) staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is een nieuw type dieselbrandstof. Het wordt gemaakt van afgewerkte oliën en restafval zoals dierlijke vetten.

Hierdoor is HVO een fossielvrije én hernieuwbare brandstof met enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% én een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, NOx en zwavel. HVO is kleurloos, helder als water en vrijwel geurloos.

Bron: https://www.slumpoil.nl/nieuwsberichten/wat-is-hvo-diesel