Begin met typen
  • Home
  • Over ECG
    • ECG in het kort
    • Certificaten
    • CO2- Prestatieladder
    • Vacatures
  • Diensten
    • Vooronderzoek
    • Risicoanalyse
    • Detectie
    • Benaderen en Veiligstellen
    • Vliegtuigberging
  • Nieuws
  • Projecten
  • FAQ
  • Contact
logo logo
  • call us 0031-24-6452409
  • Home
  • Over ECG
    • ECG in het kort
    • Certificaten
    • CO2- Prestatieladder
    • Vacatures
  • Diensten
    • Vooronderzoek
    • Risicoanalyse
    • Detectie
    • Benaderen en Veiligstellen
    • Vliegtuigberging
  • Nieuws
  • Projecten
  • FAQ
  • Contact
30 aug 2024|Geen categorie
Posted by Dennis Lodewijk

Armaex B.V. wordt onderdeel van Explosive Clearance Group BV

 

Graag willen wij u op de hoogte brengen van een belangrijke ontwikkeling binnen ons bedrijf.

Met ingang van 9 september aanstaande zal Armaex B.V. onderdeel gaan uitmaken van Explosive Clearance Group B.V.

Deze strategische overname stelt ons in staat onze gezamenlijke expertise en middelen samen te voegen, waardoor we ons sterker in de markt positioneren en nog beter in staat zijn om aan de behoeften van onze opdrachtgevers te voldoen.  Deze nieuwe samenvoeging biedt ons de mogelijkheid om zowel nationaal als internationaal onze groeiambities waar te maken en onze marktpositie verder uit te bouwen.

Voor u, als gewaardeerde relatie, betekent dit dat u kunt blijven rekenen op de hoge kwaliteit, flexibiliteit en service die u van ons gewend bent, waarbij u toekomstig profiteert van de toegevoegde waarde en de uitgebreide expertise en middelen van deze bundeling van krachten.

Uw vertrouwde contactpersonen, zowel binnen ECG als Armaex, blijven ongewijzigd en de huidige afspraken blijven onverminderd van kracht.

Wij zijn er van overtuigd dat de aanstaande integratie zal bijdragen aan een succesvolle toekomst.

Armaex B.V. continueert haar werkzaamheden onder de naam: Armaex B.V. part of Explosive Clearance Group B.V.

 

Wij kijken dan ook uit naar een voortzetting van onze waardevolle samenwerking met u.

Mocht u nog vragen hebben of aanvullende informatie wensen, dan staan wij vanzelfsprekend voor u klaar.

Met vriendelijke groet,

De directie van Explosive Clearance Group B.V.

Lees meer
bron: https://www.go-fuelcard.com/nl/
23 mei 2022|BrancheGeen categorieProjecten
Posted by Dennis Lodewijk

Brandstofverbruik

De “bouwsector” en hiermee ook de explosievenopsporing heeft een belangrijke taak om klimaatverandering tegen te gaan en duurzaamheid te bevorderen. Met een directe vermindering van de uitstoot door dieselvoertuigen en materieel.

(HVO100) levert tot wel 90% reductie van de uitstoot van broeikasgassen (CO2). HVO diesel heeft een vergelijkbare chemische samenstelling als die van gewone diesel en levert dezelfde prestaties. Gelet op de criteria bij aanbestedingen kan het bovendien een concurrentievoordeel geven. Zo hebben wij bijvoorbeeld de aanbesteding van Waterschap Limburg gewonnen door onder andere het gunningsvoordeel te behalen met het verkrijgen van de CO2-prestatieladder.

Met het behalen van het raamcontract voor Waterschap Limburg houdt dit in dat de projecten die conform het raamcontract worden uitgevoerd er een specifiek beleid moet zijn om de CO2 te reduceren. Dit behelst veelal het toepassen van een reductie in brandstoffen of reistijd.

 

Wat is HVO100?

Dit is een met waterstof behandelde plantaardige olie die bedrijven helpt klimaatdoelen te bereiken door de uitstoot van broeikasgassen (CO2) deze per direct te verminderen. Dit is een fossielvrije en een directe fossiele-dieselvervanger.

Wat is HVO20?

Dit is een met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO20) bestaande uit 80% diesel olie en 20% biodiesel. Deze combinatie is goed te gebruiken bij wat oudere machines die nog niet helemaal zijn ingesteld op het gebruik van de nieuwe brandstoffen. Wij maken van deze brandstof gebruik voor de projecten van Waterschap Limburg. Naast HVO 20 zijn er meerdere gradaties beschikbaar zoals HVO10, HVO30, HVO50 en HVO100. Het getal geeft het percentage biodiesel weer.

Interview gehouden op 21 april 2022 met onze ervaringsdeskundige; Bas Maassen.

Onlangs hebben wij voor een project al HVO100 toegepast, te weten project Gemaal Lange Heide. Dit is verwezenlijkt door onze eigen Bas Maassen. Wij hebben Bas gevraagd naar zijn ervaringen:

 

Wat vind je van de nieuwe brandstof HVO100?
Bas; Positieve ervaring, de kraan doet nog steeds wat hij voorheen ook deed. Ik merk dus niets aan de machine. Verder valt de geur mee doordat mijn tank nog half gevuld was met diesel waardoor het meer een 50/50 mengsel was. Verder viel het op dat de brandstof erg blank is tijdens het tanken, het lijkt net water. De geur doet wel denken aan plantaardige olie, een beetje zoals die uit de uitlaat van oude Duitse vrachtwagens.

Wel heb ik van andere machinisten gehoord dat de brandstoffilters sneller verstopt kunnen raken bij het verbruik van HVO. Hier heb ik zelf nog niets van gemerkt. Hierover valt dus nu nog niets te zeggen.

Bas bedankt voor dit interview!

Lees meer
9 mei 2022|Geen categorie
Posted by Dennis Lodewijk

Avro Lancaster memorial flight boven Nederland: een vlucht die tot nadenken zet!

Op woensdag 4 mei 2022 herdenkt Nederland alle oorlogsslachtoffers en niet alleen uit de Tweede Wereldoorlog. Hoe bijzonder is het dan dat het initiatief is genomen om met een authentieke viermotorige Avro Lancaster van de Royal Air Force, een herdenkingsvlucht te maken? ECG Air Branch mocht ook getuige zijn van dit unieke moment.

Het gaat om de Lancaster bommenwerper “City of London” PA474 van de ‘Battle of Britain Memorial Flight’. Wereldwijd vliegen nog maar twee Lancasters; één in Canada en de “City of London” uit Engeland.

Een Lancaster had een spanwijdte van maar liefst 31,09 meter en is meer dan 21 meter lang. De vier krachtige Rolls Royce Merlin V12 lijnmotoren zorgen voor een groot vermogen, waardoor het mooie, elegante werkpaard maximaal 10.000 kg aan bommen kon meetorsen. En die bommenlast doet ons onwillekeurig meteen aan de desastreuze beelden van vernietiging denken in de Oekraïne. Een land waar in de Tweede Wereldoorlog fel gevochten is en ongetwijfeld vol ligt met Ontplofbare Oorlogsresten en waar nu weer enorme hoeveelheden aan munitie de grond in verdwijnen… Met de ervaringen die Explosive Clearance Group al meer dan 15 jaar in Nederland heeft opgedaan – want ons bedrijf wordt dagelijks geconfronteerd met achtergebleven oorlogstuig – weten we dat door die vreselijke oorlog in het Oosten, de Oekraïne tot in lengte der dagen geconfronteerd zal worden met achtergebleven oorlogsresten!

Terug naar de herdenkingsvlucht. De Lancaster had destijds een zevenkoppige bemanning. Blijkbaar zijn 3.249 van dit type vliegtuig neergestort in de Tweede Wereldoorlog. Vele honderden kwamen ook op Nederlands grondgebied terecht en in diverse wrakken daarvan bevinden zich tot de dag van vandaag de menselijke resten van vermiste inzittenden. De herdenkingsvlucht doet ons óók denken aan alle effort, die gestoken wordt in het ‘vermistenprogramma’. Het programma van Binnenlandse Zaken, waarbij actief met de Koninklijke Luchtmacht Bergingsdienst en de Bergings en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht gezocht wordt naar vermiste vliegtuigbemanningsleden. Het inlossen van een ereschuld! Oók ECG Air Branch heeft hier in 2019 haar steentje bij gedragen, door de gemeente en diverse defensieonderdelen te ontzorgen met ons speciale bergingsmateriaal tijdens de berging van de resten van de Short Stirling te Echt-Susteren.

De vlucht op 4 mei ging vanuit vliegveld Coningsby in het Verenigd Koninkrijk naar België. Via een tussenstop op Gilze-Rijen (waar ECG actief heeft meegeholpen om blindgangers van bommen onder de start- en landingsbanen te ruimen), ging de tocht o.a. via Hank, Werkendam, Elst, Dronten naar Markelo. Hier mochten wij getuige zijn van de tocht. Met bovenstaande in het achterhoofd bezorgt het de toeschouwers een bijzonder emotioneel moment. Een moment van bezinning! Daarna verdween de Britse bommenwerper zacht zoemend naar Den Ham, Assen en vloog via Texel terug naar haar thuishaven in Engeland.

Avro Lancaster tijdens ‘Memorial Flight’ op 4 mei mei 2022 boven Markelo.


Oorlogsgraven van gesneuvelde geallieerde vliegers te Markelo, 4 mei 2022.


“…Zacht zoemend verdween richting Den Ham en uiteindelijk vliegveld Coningsby, UK.

Lees meer
22 apr 2022|Geen categorie
Posted by Dennis Lodewijk

Biodiesel

Meer dan 80% van de uitstoot van CO2 wordt door ECG gegenereerd door het verbruiken van fossiele brandstoffen, te weten: diesel en benzine.

Specifiek voor de projecten van Waterschap Limburg is gekozen om de projecten uit te voeren met biodiesel (HVO). Met het toepassen van Biodiesel wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd van 18% tot wel 89% in relatie tot reguliere diesel.

Uiteindelijk is het doel om van ECG om haar totale CO2 uitstoot  ieder jaar met 1% te reduceren. De uitstoot van ECG en haar doelstelling is hier verder te lezen.


Hydrotreated Vegetable Oil

HVO (door sommige leveranciers ook onder een eigen merknaam zoals CO2fuel of Blauwe Diesel op de markt gebracht) staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is een nieuw type dieselbrandstof. Het wordt gemaakt van afgewerkte oliën en restafval zoals dierlijke vetten.

Hierdoor is HVO een fossielvrije én hernieuwbare brandstof met enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% én een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, NOx en zwavel. HVO is kleurloos, helder als water en vrijwel geurloos.

Bron: https://www.slumpoil.nl/nieuwsberichten/wat-is-hvo-diesel

 

Lees meer
4 mrt 2022|Geen categorie
Posted by Dennis Lodewijk

Opschonen springput EODD met unieke zeef

Regelmatig moet Explosive Clearance Group B.V. maatwerk leveren voor een klant en soms zelf in het weekend: en als dat moet, dan doen wij dat!

Zo moest de gemeente Dronten een munitie vernietigingslocatie van de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EODD) laten opschonen op restanten van gesprongen munitie (Ontplofbare Oorlogsresten, OO.). Via de firma Knipscheer Infrastructuur uit Almere kwam de opdracht binnen en er was haast bij… Dus een ideale klus voor ECG.

Zo kon het gebeuren dat we door de drukte in ons bedrijf, alleen nog maar op zaterdag te werk konden. Door de grond te zeven met onze speciale, unieke, beveiligde munitie-zeefbak (Allubak) aan de eveneens beveiligde rupskraan, verliep het werk veilig en snel. Zoals meestal, kwamen ook nu restanten van Ontplofbare Oorlogsresten omhoog. Deze zijn verwijderd: weer een tevreden klant!

Een Allubak is een speciale graafbak met stalen rollers erin, om zo, beveiligd grond te kunnen ontgraven en meteen te zeven op munitie restanten.

Hieronder vind u wat beeldmateriaal van onze zeef.

Onze beveiligde rupskraan met Allu-munitie-zeefbak.


Gezeefd schroot uit de munitie vernietiging locatie.


Zelfs 20mm/2cm geschutmunitie kan gezeefd worden.

Lees meer
13 jan 2022|Geen categorie
Posted by Dennis Lodewijk

Spontane detonaties vliegtuigbommen

Op 1 december 2021 ging, tijdens grondwerkzaamheden op het station van München, een vliegtuigbom af. Volgens de Duitse krant ‘Bild’ werd het explosief geraakt tijdens grondboorwerkzaamheden. Vier arbeiders werden getroffen, waarvan één persoon zwaar gewond raakte.

Gebeurtenissen op een rijtje

Hieronder zijn verschillende ongelukkige gebeurtenissen met vliegtuigbommen opgesomd. Dit is slechts een indicatie van de verschillende ongelukken en gelukkig zijn deze niet gelijk aan de vele duizenden succesvolle ruimingen.

 

06-04-2004: vliegtuigbom, vissersboot ‘Maarten Jacob’, 3 doden, bom opgevist 100 km west IJmuiden.

06-12-2006: vliegtuigbom, snelweg A3 Aschaffenburg, 1 dode werkzaamheden weg.

1 juni 2010: vliegtuigbom, Güttingen, 3 doden, vroegtijdige detonatie bij demontage.

28-08-2012: vliegtuigbom, München, grote schade, demontage bom.

24-06-2019: vliegtuigbom, Reuver, Limburg, spontaan roken brandbom

25-06-2019: vliegtuigbom, Limburg an der Lahn, schade spontane detonatie.

14-10-2020: vliegtuigbom, Haven Szczecin Polen, vroegtijdige detonatie bij demontage.

28-02-2021: vliegtuigbom, Britse stad Exeter, grote schade ‘gecontroleerde’ vernietiging gaat mis.

01-12-2021: vliegtuigbom station München, 4 gewonden, werkzaamheden station.

Hieruit blijkt dat het aantreffen en of vernietigen van vliegtuigbommen (officiële term ‘afwerpmunitie’) erg riskant is. In Nederland zijn de ongelukken nog minimaal gebleven, maar de voorvallen maken desalniettemin duidelijk hoe gevaarlijk deze vorm van munitie is. Aansluitend wordt hierdoor duidelijk waarom in Nederland diverse munitie opsporingsbedrijven zijn opgericht, die allen gebonden zijn aan strikte voorwaarden en wetten.

Oud roest

Een veelgehoorde kreet is: “…ach moeten die dure onderzoeken nu? Het is toch allemaal oude roest? Het ligt er al zó lang… Die bommen en granaten zijn zo verroest: die doen toch niks meer!” Deze opmerkingen zijn niet terecht.

Een munitietechnicus en EODD-er (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) weet dat hoewel de buitenkant van een munitieartikel meestal verrot is, de inhoudelijke techniek van het munitieartikel nog in werkende staat verkeerd. Maar hoe kan in dit geval een vliegtuigbom toch nog tot spontane ontploffing komen?

Verschillende oorzaken

De oorzaken zijn van detonatie zijn verschillend. Springstof kan in de loop der jaren gaan kristalliseren in de bodem. Hierdoor kan de springstoflading erg gevoelig worden voor aanrakingen.

Een ander voorbeeld is wat er mogelijk in München is gebeurd. Een munitieartikel kan door menselijke handelingen ook tot detonatie worden gebracht. Hierbij moet gedacht worden aan dat een munitieartikel geraakt wordt door een grondboor, heipaal of dat het munitieartikel door een non-professioneel iemand wordt opengemaakt.

Ten derde zijn er verschillende typen ontstekers die in de munitiewereld ‘’buizen’’ genoemd worden. Een voorbeeld hiervan is een mechanische tijdsbuis. Deze buis heeft een ontstekingssysteem die vergeleken kan worden met een eierwekker. De tijdsbuis wordt, voordat het samen met het munitieartikel verschoten wordt, vooraf ingesteld. De tijdsbuis wordt door middel van een draaimechanisme ingesteld op een tijd net zoals een eierwekker.

Het gevaar van deze buis is dat het niet duidelijk is op welke tijd de ontsteker is ingesteld en waarom deze niet is afgegaan tijdens WOII. Het tijdsmechanisme kan bijvoorbeeld bij het neerkomen van het munitieartikel geblokkeerd zijn, waardoor het tijdsmechanisme vastgehouden wordt. Deze kan wederom van start gaan wanneer het munitieartikel geroerd wordt.

Tot slot kan er bij afwerpmunitie gebruik zijn gemaakt van een chemische lange tijdsontsteker. Hier zal in het volgende onderdeel dieper op ingegaan worden.

Waarom een chemisch lange tijdsontsteker op een bom?

Het is bekend dat de Geallieerden gebruik maakten van een mix van verschillende typen afwerpmunitie tijdens bombardementen. Oftewel: in het bommenruim van een vliegtuig zaten verschillende typen bommen met verschillende typen ontstekers erop.

Zo konden bijvoorbeeld eerst brisantbommen uit het bommenruim naar beneden worden geworpen. De schokgolven van deze enorme detonaties waren instaat om huizen en andere bouwsels te ontzetten. Fundamenten zakten in, dakpannen vlogen van de daken en hiermee werden de woningen een geschikt doelwit voor de volgende lading afwerpmunitie: brandbommen. Die konden de ‘opengebarsten’ bouwsels met uitstekend hout van zolderingen en wapperende gordijnen gemakkelijk in vlam zetten.

Bij de brisantbommen kon ook nog gebruik gemaakt worden van verschillende buizen. Een ‘’schokbuis’’ werd bijvoorbeeld bij het vallen op de grond gedetoneerd. De schade van de brisantbom op bijvoorbeeld een startbaan moest snel hersteld worden om het vliegveld wederom operationeel te brengen. Dit was bekend bij de Geallieerden waardoor de chemische lange tijdsbuis bij dit soort bombardementen ingezet kon worden. Deze buis zorgde ervoor dat de reparatie van de startbaan uitgesteld moest worden vanwege spontane detonaties. Hierdoor moest de vijand langer wachten met reparaties zodat er zekerheid was dat alle bommen ontploft waren.

Hoe werkt het?

In dit onderdeel wordt de Britse chemische tijdsbuis staartpistool No.37 besproken.

Zodra de bom afgeworpen was, trok een veiligheidsdraad uit het ‘pistool’(de Britten noemden de bomontstekers een pistool). Hierdoor kon een impeller vrij draaien door de (val)wind waardoor er een schroef omlaag bewoog in het mechanisme. De schroef zal in het mechanisme een glazen capsule hebben geraakt en deze tenslotte hebben gebroken. In deze capsule zat een zuur, in de vorm van aceton. De aceton lekte omlaag op een zinken afdekplaatje en vrat hier doorheen. Hetzelfde gebeurde bij een celluloid plaatje. Dit celluloid (ook gebruikt voor de gitaarplectrums) loste op door de aceton. Het was echter dit celluloid plaatje wat als enige de vrije doorgang gaf naar een voorgespannen slagpin en slagpinveer. Zodra het celluloid volledig was opgelost sloeg de slagpin onder een zware veerdruk in op een slaghoedje waardoor de bom uiteindelijk tot detonatie werd gebracht.

Een bomontsteker kon ook niet zomaar verwijderd worden. Anti-demontage kogeltjes zorgden ervoor dat het mechanisme alsnog werkte zodra iemand de bom probeerde te demonteren. Hierdoor was deze chemische lange tijdsbuis levensgevaarlijk en uiterst onvoorspelbaar.

Zeer gevaarlijk en onstabiel

Inmiddels is het bekend dat tussen de tien en vijftien procent van verschoten, afgeworpen of anders gebruikte munitie niet werkt. Dit worden blindgangers genoemd. Hier vallen ook vliegtuigbommen onder met een chemisch lange tijdsbuis.

Een afgeworpen bom met een chemische lange tijdsbuis die meer dan 75 jaar na gebruik in een vochtig veld ligt wachten kan uiterst onstabiel worden. Het eerder omschreven celluloid plaatje van de voorgespannen slagpinveer kan hierdoor aangetast zijn. Op deze manier kan bijvoorbeeld een bom, zoals op 25 juni 2019 in het korenveld van het Duitse Limburg an der Lahn, spontaan tot ontploffing komen. Gelukkig zijn er bij dit voorval geen slachtoffers gevallen, maar wel heeft dit verbazing opgewekt bij de omwonende bevolking.

Een verhaal als hierboven is slechts een van de vele voorbeelden waarom het mis kan gaan met “oude en verroeste” munitie. Já, de munitieartikelen doen het terdege nog wel en vaak wordt het zelfs hoe ouder, hoe gevaarlijker en onstabieler. Reden des te meer om als organisatie of bedrijf een partij als Explosive Clearance Group B.V. in huis te halen, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Lees meer
10 okt 2021|Geen categorie
Posted by Dennis Lodewijk

Nieuwsbericht CO2-prestatieladder

Lees meer
13 jul 2021|Geen categorie
Posted by Dennis Lodewijk

Certificatieschema Vooronderzoek en Risicoanalyse (CS-VROO)

Met gepaste trots beschikt ECG sinds heden over het Certificaat voor het Vooronderzoek en Risicoanalyse. Met het behalen van het certificaat willen wij de kwaliteit die iedereen van ons gewend is waarborgen en tonen. Met het behalen van het certificaat is Explosive Clearance Group één van de eerste bedrijven die beschikt over het certificaat!

Lees meer
21 mei 2021|ECGGeen categorieProjecten
Posted by Dennis Lodewijk

Bomruiming Volkel 2021

Een leuk enerverend project met bijzondere vondsten is een korte omschrijving die zeer passend is bij het opsporingsonderzoek op Volkel. ECG heeft op het traject meerdere objecten gedetecteerd en geïnterpreteerd. Deze objecten zijn vervolgens laagsgewijs benaderd en hieruit zijn interessante vondsten aangetroffen waaronder brandstoftanks van een Typhoon, 250 lbs doelmarkeerders, betonbommen en afwerpmunitie van 500 lbs tot 1000 lbs (zie aangetroffen objecten).

De ontstekers van de bommen zijn verwijderd middels een zogenoemde ‘raketklemplaat’ door de EODD. Dit systeem zorgt ervoor dat de ontstekers op de bom er op een dusdanig hoge snelheid uit worden gedraaid, waardoor de ontsteker onvoldoende tijd heeft om in werking te treden. Tijdens dit proces zijn er een scala aan factoren die van invloed zijn op de ontmanteling. Om de 500lbs en 1000lbs vliegtuigbommen veilig te kunnen ontmantelen heeft ECG in nauw overleg met de EODD twee terpconstructies gebouwd (zie bouw terpconstructies).

De bommen zijn na de ontmanteling getransporteerd naar een geschikte locatie om hier door de EODD op een veilige manier te worden vernietigd (zie vernietiging).

Tijdens de processen zijn er vele mooie foto’s gemaakt van de aangetroffen objecten, de bommen, de bouw van de terpconstructies en uiteindelijk de vernietiging. Deze foto’s zijn in de onderstaande drie tabbladen weergegeven. Het project is voorspoedig verlopen en ECG wil Rijksvastgoedbedrijf, de EODD en Vliegbasis Volkel bedanken voor de zeer prettige samenwerking.

 

Wesley van Rijsbergen
Projectleider Explosive Clearance Group

 

  • Aangetroffen objecten
  • Bouw terpconstructies
  • Vernietiging

Aangetroffen objecten

Bouw terpconstructies

Vernietiging

Lees meer
11 mei 2021|ECG
Posted by Dennis Lodewijk

www.deminetec-ecg.com is nu live!

www.deminetec-ecg.com is nu live!

Vanaf vandaag staat de nieuwe website van het Belgische Deminetec-ECG online. Met Deminetec-ECG hebben Deminetec en ECG hun krachten gebundeld om naast Frankrijk en Nederland ook België veiliger te maken op het aantreffen van ontplofbare oorlogsresten/ conventionele en toxische explosieven. Met het partnerschap delen wij onze kennis en concretiseren we de reeds bestaande goede contacten. Indien je nieuwsgierig bent naar wat Deminetec-ECG doet, of geïnteresseerd bent in één van de diensten, aarzel dan zeker niet om een kijkje te nemen op de website via bovenstaande link of direct contact op te nemen met bedrijfsleider Jensy Herpoel.

Lees meer

 

  • 1
  • 2
  • …
  • 7
  • >

Contactpersoon:
Dhr. Ing. R. (Richard) Jacobs
Nieuweweg 210
6603 BV Wijchen
Nederland

Postadres:
Explosive Clearance Group
Postbus 332
6500 AH Nijmegen
Nederland

Home
Over ECG
Projecten
Certificaten
Vacatures

Vooronderzoek
Risicoanalyse
Detectie
Benaderen en veiligstellen
Vliegtuigberging

© 2024 Explosive Clearance Group | Alle rechten voorbehouden | Privacy verklaring

  • English